Chippen van uw hond bij Dierenkliniek Hoogezand

Een chip is een klein buisje ter grootte van een rijstkorrel. Deze chip wordt met behulp van een naald onder de huid, tussen de schouderbladen van uw hond óf aan de linkerzijde van de hals ingebracht. Uw hond voelt bij het inbrengen een prikje van de naald, maar verder voelt hij de chip niet. De chip bevat een uniek registratienummer. Met een speciaal afleesapparaat kan de chip uitgelezen worden. Mocht uw hond bijvoorbeeld weglopen dan kan hij altijd geïdentificeerd worden.


Chippen verplicht
Chippen en registratie is in Nederland verplicht voor honden. Een van de belangrijkste redenen is dat op deze wijze handel in honden beter gecontroleerd kan worden. In Nederland zijn er veel fokkers en handelaren. In sommige gevallen vinden daar helaas misstanden plaats. Door chippen en registreren kunnen de controlerende instanties bijvoorbeeld illegale handelaren sneller opsporen.


Registreren
Na het chippen is het van belang (en verplicht) het chipnummer en de gegevens van u als eigenaar vast te leggen in de databank. Wanneer Dierenkliniek Hoogezand uw hond chipt regelen wij ook direct de registratie. U hoeft hier zelf dan niks aan te doen en u kunt het ook niet vergeten! Uiteraard kunt u er ook voor kiezen de registratie zelf te regelen.


Controle chip
Weet u niet zeker of uw hond gechipt is? Of wilt u controleren of de registratie klopt? Dan kunt u bij Dierenkliniek Hoogezand langs komen. Wij kunnen deze controle voor u doen en zorgen dat alles op de juiste manier geregistreerd staat.


U kunt bij Dierenkliniek Hoogezand terecht voor het chippen van uw hond. Wilt u meer informatie of een afspraak maken neem dan contact met ons op!

 

Maak nu een afspraak bij Dierenkliniek Hoogezand

Heeft u vragen of heeft uw huisdier klachten? Wilt u meer informatie over bijvoorbeeld een bepaalde ziekte? Neem dan gerust telefonisch contact op met Dierenkliniek Hoogezand op telefoonnummer 0598 397162.


Maak afspraak