Gezondheidscheck voor uw hond bij Dierenkliniek Hoogezand

Wij raden u aan minimaal één keer per jaar een gezondheidscheck te doen bij uw hond. Helaas kan een hond ons niet vertellen hoe hij zich voelt en sommige aandoeningen zijn niet zo gemakkelijk waar te nemen. Bij de gezondheidscheck kijken wij uw hond grondig na en kunnen eventuele aandoeningen in een vroegtijdig stadium opgemerkt worden. Ook wanneer u twijfelt over de gezondheid van uw hond is de gezondheidscheck aan te raden.

 

Een gezondheidscheck houdt bij Dierenkliniek Hoogezand het volgende in:

 

Algehele controle

Wij zullen eerst een aantal vragen aan u stellen over uw hond. Bijvoorbeeld eet uw hond goed, is er iets veranderd aan zijn gedrag, hoe is zijn beweging? Als baasje kent u uw hond het beste en merkt u eventuele veranderingen het snelste op. Daarna zullen wij uw hond wegen en kijken of hij op het juiste gewicht is. Vervolgens palperen (uitwendig voelen) wij uw hond om eventuele bultjes of problemen van de buikorganen op te sporen.

 

Controle vacht en huid

De conditie van de vacht en huid van uw hond worden goed bekeken. Een slechte conditie, bijvoorbeeld stekelige haren en doffe vacht, kunnen duiden op bijvoorbeeld verkeerde voeding of stofwisselingsproblemen. Daarnaast controleren wij de vacht op vlooien en teken.

 

Controle ogen

De ogen van uw hond zijn erg kwetsbaar. We kijken of de ogen van uw hond helder, schoon, glanzend en gezond zijn.

 

Controle oren

De oren van een hond kunnen geplaagd worden door vuil en parasieten zoals teken en oormijten. Wij onderzoeken de oren van uw hond met een otoscoop, waarmee wij goed de gehoorgangen en trommelvliezen in beeld kunnen brengen.

 

Controle gebit

Een schoon gebit en gezond tandvlees zijn belangrijk voor de gezondheid van uw hond. Wij controleren de bek, het gebit en het tandvlees.

 

Controle luchtwegen

Wij luisteren naar de longen en controleren tevens de neus en keel van uw hond.

 

Controle hartslag

Wij luisteren naar het hart van uw hond en controleren de hartslag. Eventuele problemen op dit gebied kunnen we op deze wijze opsporen.

 

Controle geslachtsorganen

Het geslachtsorgaan van uw hond wordt uitwendig gecontroleerd.

 

Controle beweging

Niet alle honden geven het aan wanneer ze pijn hebben bij beweging en het is ook niet altijd zichtbaar. We onderzoeken de wervelkolom op beweeglijkheid en pijnlijkheid. Ook de gewrichten lopen we na op beweeglijkheid, pijnlijkheid en eventuele zwelling.

 

Controle chip

Dit heeft niks te maken met de directe gezondheid van uw hond, maar het komt voor dat de chip stuk gaat. Daarom controleren we deze voor alle zekerheid. Mocht uw hond kwijtraken/weglopen dan is het uitermate belangrijk dat de chip uitgelezen kan worden en uw hond snel weer bij u terug is. Wist u dat het chippen van uw hond verplicht is? 

 

Nagels knippen

Indien nodig knippen wij direct de nagels van uw hond. Dit voorkomt inscheuren of beschadiging van de nagel. 

  

Gezondheidscheck bij de beste dierenarts uit Hoogezand

Deze gezondheidscheck is zeer uitgebreid en eventuele problemen op de hierboven genoemde gebieden kunnen we op deze wijze opsporen. In de meeste gevallen zal tijdige ontdekking de genezing en/of vooruitzichten verbeteren.

 

Wilt u een gezondheidscheck voor uw hond of een prijsopgave? Neem dan gerust contact op met Dierenkliniek Hoogezand uit Hoogezand. U kunt ons bellen via 0598 397162 of hieronder een afspraak maken. 

Maak nu een afspraak bij Dierenkliniek Hoogezand

Heeft u vragen of heeft uw huisdier klachten? Wilt u meer informatie over bijvoorbeeld een bepaalde ziekte? Neem dan gerust telefonisch contact op met Dierenkliniek Hoogezand op telefoonnummer 0598 397162.


Maak afspraak