Gezondheidscheck voor uw konijn

Wij raden u aan minimaal één keer per jaar een gezondheidscheck te doen bij uw konijn. Helaas kunnen onze dieren ons niet vertellen hoe ze zich voelen en sommige aandoeningen zijn niet zo gemakkelijk waar te nemen. Bij de gezondheidscheck kijken wij uw konijn grondig na en kunnen eventuele aandoeningen in een vroegtijdig stadium opgemerkt worden. Ook wanneer u twijfelt over de gezondheid van uw konijn .

Een gezondheidscheck houdt bij ons het volgende in:


Algehele controle

Wij zullen eerst een aantal vragen aan u stellen over uw konijn. Bijvoorbeeld eet hij goed, is er iets veranderd aan zijn gedrag, hoe is zijn beweging? Als baasje kent u hem het beste en merkt u eventuele veranderingen het snelste op. Daarna zullen wij uw dier wegen en kijken of hij op het juiste gewicht is. Vervolgens palperen (uitwendig voelen) wij uw dier om eventuele bultjes of problemen van de buikorganen op te sporen.

Controle vacht en huid

De conditie van de vacht en huid van uw konijn. Een slechte conditie, bijvoorbeeld stekelige haren en doffe vacht, kunnen duiden op bijvoorbeeld verkeerde voeding of stofwisselingsproblemen. Daarnaast controleren wij de vacht op vlooien, vachtmijten en teken.

Controle ogen

De ogen van uw konijn zijn erg kwetsbaar. We kijken of de ogen helder, schoon, glanzend en gezond zijn.

Controle oren

De oren van een konijn kunnen geplaagd worden door vuil en parasieten zoals teken en oormijten. Wij onderzoeken het oor van uw konijn om eventuele onregelmatigheden te ontdekken.

Controle gebit

Een schoon gebit en gezond tandvlees zijn belangrijk voor de gezondheid van uw konijn. De snijtanden en kiezen van een konijn groeien het hele leven door. Hierdoor kunnen problemen ontstaan waardoor uw konijn niet meer goed kan eten. Gebitsproblemen komen veel voor bij konijnen die geen goede (vezelrijke) voeding krijgen. Wij controleren de mond, het gebit en het tandvlees.

Controle chip

Dit heeft niks te maken met de directe gezondheid van uw konijn, maar het komt voor dat de chip stuk gaat. Daarom controleren we deze voor alle zekerheid. Mocht uw konijn kwijtraken/weglopen dan is het uitermate belangrijk dat de chip uitgelezen kan worden en hij snel weer bij u terug is.

Nagels knippen

Indien nodig knippen wij direct de nagels van uw konijn. Dit voorkomt inscheuren of beschadiging van de nagel.


Gezondheidscheck bij de beste dierenarts uit Hoogezand

Deze gezondheidscheck is zeer uitgebreid en eventuele problemen op de hierboven genoemde gebieden kunnen we op deze wijze opsporen. In de meeste gevallen zal tijdige ontdekking de genezing en/of vooruitzichten verbeteren. 

 

Wilt u een gezondheidscheck voor uw konijn of een prijsopgave? Neem dan gerust contact op met Dierenkliniek Hoogezand uit Hoogezand. U kunt ons bellen via 0598 397162 of hieronder een afspraak maken. 

Maak nu een afspraak bij Dierenkliniek Hoogezand

Heeft u vragen of heeft uw huisdier klachten? Wilt u meer informatie over bijvoorbeeld een bepaalde ziekte? Neem dan gerust telefonisch contact op met Dierenkliniek Hoogezand op telefoonnummer 0598 397162.


Maak afspraak