Gezondheidscheck voor uw vogel

Wij raden u aan minimaal één keer per jaar een gezondheidscheck te doen bij uw vogel. Helaas kunnen onze dieren ons niet vertellen hoe ze zich voelen en sommige aandoeningen zijn niet zo gemakkelijk waar te nemen. Bij de gezondheidscheck kijken wij uw dier grondig na en kunnen eventuele aandoeningen in een vroegtijdig stadium opgemerkt worden. Ook wanneer u twijfelt over de gezondheid van uw vogel is de gezondheidscheck aan te raden.

 

Een gezondheidscheck houdt bij Dierenkliniek Hoogezand het volgende in:

 

Algehele controle

Wij zullen eerst een aantal vragen aan u stellen over uw dier. Bijvoorbeeld eet hij goed, is er iets veranderd aan zijn gedrag, hoe is zijn beweging? Als baasje kent u hem het beste en merkt u eventuele veranderingen het snelste op. Vervolgens palperen (uitwendig voelen) wij uw dier om eventuele bultjes of problemen van de buikorganen op te sporen.

 

Controle veren en huid

De conditie van de veren en huid van uw vogel worden goed bekeken. Een slechte conditie, bijvoorbeeld pluizige veren en kale plekken, kunnen duiden op bijvoorbeeld verkeerde voeding of stofwisselingsproblemen.

 

Controle ogen

De ogen van uw dier zijn erg kwetsbaar. We kijken of de ogen helder, schoon, glanzend en gezond zijn.

 

Controle chip

Dit heeft niks te maken met de direct gezondheid van uw vogel, maar het komt voor dat de chip stuk gaat. Daarom controleren we deze voor alle zekerheid. Mocht uw dier kwijtraken/wegvliegen dan is het uitermate belangrijk dat de chip uitgelezen kan worden en uw vogel snel weer bij u terug is.

 

 

 

Gezondheidscheck bij de beste dierenarts uit Hoogezand

Deze gezondheidscheck is zeer uitgebreid en eventuele problemen op de hierboven genoemde gebieden kunnen we op deze wijze opsporen. In de meeste gevallen zal tijdige ontdekking de genezing en/of vooruitzichten verbeteren. 

 

Wilt u een gezondheidscheck voor uw vogel of een prijsopgave? Neem dan gerust contact op met Dierenkliniek Hoogezand uit Hoogezand. U kunt ons bellen via 0598 397162 of hieronder een afspraak maken. 

Maak nu een afspraak bij Dierenkliniek Hoogezand

Heeft u vragen of heeft uw huisdier klachten? Wilt u meer informatie over bijvoorbeeld een bepaalde ziekte? Neem dan gerust telefonisch contact op met Dierenkliniek Hoogezand op telefoonnummer 0598 397162.


Maak afspraak