De expertises van Dierenkliniek Hoogezand

We zorgen ervoor dat we altijd up-to- date zijn qua kennis en apparatuur. Onze expertises ontwikkelen zich voortdurend, we noemen er een aantal:

 

 

Preventieve zorg.

 

Net als bij de mens wordt ook bij dieren het voorkomen van ziekte steeds belangrijker. Voorkomen is echt beter dan genezen! Bij een goede preventieve zorg blijven dieren beter in conditie en zitten ze lekker “in hun vel”. En minstens even belangrijk: Bij ziekte is de kans op een succesvolle behandeling vaak groter als we er tijdig bij zijn.

 

 

Vakbekwaam handelen, verantwoord medicijn gebruik.

 

Om optimale diergeneeskundige zorg te verlenen, zetten we moderne hulpmiddelen in en zorgen we ervoor dat we de ontwikkelingen in ons vak goed bijhouden. Bij- en nascholing van al onze personeelsleden zorgt voor nieuwe kennis, mogelijkheden en inzichten. Veel aandacht wordt besteed aan verantwoord medicijngebruik. Te vaak wordt er naar medicijnen gegrepen terwijl bijvoorbeeld meer bewegen en dieetvoeding ook veel bijdragen aan het welzijn van een dier. Gezonde dieren zijn in staat bepaalde infecties zelf te bestrijden. We zijn voorstander van weloverwogen voorschrijven van antibiotica. De laatste jaren is er een toenemende bezorgdheid over bacteriën die ongevoelig (resistent) worden voor antibiotica. Dierenkliniek Hoogezand is actief betrokken bij onderzoek naar vermindering van het antibioticumgebruik. Daarnaast nemen we ruim de tijd voor duidelijke uitleg aan u als eigenaar. Door juiste toediening van medicijnen aan uw huisdier draagt u bij aan het slagen van de behandeling.Digitale röntgenapparatuur en moderne echoscopie.

 

Om ons vak goed uit te oefenen moeten we beschikken over moderne apparatuur. Door onze investering in digitale röntgenapparatuur zijn we nog beter in staat om haarscherpe röntgenbeelden te maken. Dat levert voor ons veel voordelen. De foto is sneller gemaakt en hoeft ook minder vaak opnieuw. Bovendien zijn de foto’s snel en haarscherp op de computer te bekijken en te archiveren. Digitaal betekent ook een digitaal ontwikkelsysteem: we hebben geen chemicaliën nodig om de foto’s te ontwikkelen, dat is goed nieuws voor het milieu! Ook beschikken we over een modern echoscopieapparaat; daarmee zijn we in staat om de baarmoeder en blaas bij honden en katten nauwkeurig te onderzoeken. Wij blijven ons ook bijscholen om het optimale uit onze apparatuur te kunnen blijven halen.

 

Uitgebreide bloedanalyse.

 

Omdat bij veel dieren bloedonderzoek nodig is voor het stellen van de diagnose, hebben we in onze kliniek de beschikking over moderne bloedanalyseapparatuur voor klinische chemie en hematologie. Door onze eigen apparatuur hebben we voor de meeste gangbare onderzoeken de uitslag vrijwel direct beschikbaar. Zo verliezen we geen tijd in de behandeling van de ziekte. Voor de overige analyses werken we samen met enkele specialistische laboratoria.